-51 kg

Det går nedover med vekta. Etter 194 dager er den nede på 103.7 kg, mens omkretsen er 109.5 cm. Det er 51 kg og 35.5 cm siden start:

Som før er det dager langs den horisontale aksen, og kg og cm langs den vertikale aksen. Det er under 20 kg igjen til målet, som ligger et sted mellom 85 og 90 kg.

Det var en lengre prat med de andre på legesenteret, og det ble forespeilet hvilken ubehagelig skjæbne man har unngått: en såkalt slankeoperasjon, der magen blir knepet sammen og tarmen blir avkortet ville gi evige problemer med sure oppstøt og diaré, og man kunne aldri spise noe særlig mat etterpå. Dersom man da ikke likegodt fikk den diabetes som jeg var på full fart mot, men som nå er reddet meg unna. Kombinasjonen hadde vært forferdelig. Et gjensyn med sannhetens time fra et drøyt halvår tidligere; dengang var det «sånn kan det gå» mens nå er det «sånn kunne det ha gått» og sånn gikk det da heldigvis heller ikke.

Så man svømmer på tirsdagene, 40 minutter frem og tilbake i bassenget. Og maten blir denne måned som den var forrige måned: frokost av egg eller tunfisk, med litt olje, kanskje purre, (som blir seendes ut som de der koaksiale strukturene som man ser i musikkvideoen til Mikas «Relax» når den har ligget en stund på benken) olivenolje, hakket hvitløk, gressløk, lunch av kyllingfilé og Ryvita rug-knekkebrød, Yoplait og mandler og valnøtter , biff m/løk eller kyllingfilé wok-et eller fisk, om det er grillet eller sashimi eller hva, og så kjeks eller bar til kvelds. Ble anbefalt å øke litt med olje til salater o.l., samt at kjeks er bedre enn bar til kvelds. Logikken skulle tilsi at fetere kjøttprodukter kanskje også kunne gå an, problemet med disse blir kolestrol-forholdene: for mye dårlig kolestrol, og hvem vet hva som inngår i pølser egentlig? Likesom for programvare og lover er det ingen som bør eller vil se nærmere på produksjonsprosessen her.

Så det blir endel rutine etterhvert. Det blir nok ikke noe særlig utav årets bærsesong...

Comments

Popular posts from this blog

Det gikk litt varmt for seg

Gratulerer med dagen

Vårtegn