1. mandag i advent

Brr... det er kaldt og jeg har blitt forkjøla -- snørrete og nyser.  8 kuldegrader ute men han lille Presidenten av de Fineste Pelsdotters Korttidsminneforening skal ut han. 

Ikke at han er så innmari gla i kulde, for han ligger stort sett ellers inne her som «hot dog» foran ovnen, men med noen timers mellomrom er det behov for en utflukt. Og der er mangt og meget ute som skal kommenteres. Særlig ekorn og skjærer får høre det; er det klarvær blir et passerende fly eller månen også gjenstand for høylydt oppmerksomhet.  Han får jo ikke tak i noen av dem -- fly og himmellegemer er utenfor rekkevidde allerede, mens fuglene letter og ekornene klatrer opp i stolper og trær og løper bortetter kablene høyt der oppe. Det er alt sammen enten telekabler eller isolerte elektriske kabler -- trygt for småtassene. Var farligere før med 11 kV -linja med liner av blank kobber, men den er forlengst erstattet av kabel nede i bakken, til glede for ekorn, radioamatører og beboere generellt.

Og forleden aften passerte vi en svart katt... den satt som en enda mørkere flekk på den allerede temmelig mørke asfalten.  Da vi nærmet oss este den opp i størrelse, og Presidenten trakk i båndet og ville bort til den. Jeg advarte ham om at sånne katter er farlige greier. Svartepusen på sin side, fant ut at det var en god idé å skygge banen, den føyk som et svart lyn på skrå over krysset og inn i en hage og vekk.

Men det var før det ble så kaldt. Nå er det varslet snø, og med den sedvanlige sans for overdrivelser er det «farevarsel» og «snøkaos»... joda, blir nok det vanlig rotet i trafikken når den første snøen kommer og litt for mange har kontroll på veigrepet i en grad best beskrevet som «Bambi på glattisen».  Jeg fant ut det var en bra dag for å sette bort gressklippern, kjøre den tom så den ikke blir full av sur bensin i løpet av vintern og nekter å starte til våren, samt å finne frem snøfreseren, fylle den opp og få start på den. Hvis det nå skal komme 40 cm snø og den har tenkt å bli liggende, er det jo greit å ha snøfresern parat, om man skal ut før snøen har smeltet igjen.

Comments

Popular posts from this blog

Det gikk litt varmt for seg

Gratulerer med dagen

Vårtegn