Siden sist

Det har skjedd litt av hvert forskjellig. Vektmålingene har begynt igjen -- det var en runde her i juni, og da veide jeg 115 kg. Altså litt oppe over normalen, men neste måling viste 111 kg, og det er bra. Blir nye kurveblader etterhvert. De gamle er ikke så interessante lenger, selv om man finner dem igjen på bloggen her.

Så kjöpte jeg en smart sak hos Clas Ohlsson, som skulle lade opp et batteri på 4000 mAh, 4 Ah, med solceller og levere via USB-kontakter. Jeg ladet den opp, prövde med en Raspberry Pi-computer, for å se hvor lenge det batteriet holdt. Men best som jeg hadde apparaturen liggendes på verandakanten i sola og ta tiden, smalt det i den, og batteriet este opp og ble ubrukelig. Skummel greie egentlig -- men batteri som har est opp og blitt ubrukelig har jeg opplevd för med HP-minien, så det er ikke noe spesiellt for denne her. Men noen videre testing ble det ikke -- den defekte sak er stadig ute, i tilfelle den skulle finne på å ta fyr eller noe.

Kjökkenet er stadig under ombygging, og det tar tid når alle håndverkerne er på ferie. Det er jo ikke bare kjökkenet som er under revisjon -- badene må ha ny vannforsyning siden rörene gikk igjennom kjökkenet. Jeg har mekket til noe midlertidig greier, men det skal bli gjort ordentlig og permanent innen man lukker igjen veggene. Dessuten har man det elektriske som også skal fikses opp i hele huset mens man nå holder på.

Men det har skjedd noe annet bra i sommer også: den 22 juli, altså for tre uker siden, kom her en liten gutt til verden. Og nå er det bleieskift og mating på full tids basis. Han har det bra og vokser og trives. Som fölge av dette har jeg hatt anledning til å benytte et annet kjökken, som er notorisk plaget av skapdörer som ikke holder seg i stilling og som ellers er i veien. Man ser enkelte ting som man definitivt vil ha annerledes hos seg selv: Dörer som blir stående i den stillingen man setter dem og hverken åpner eller lukker seg eller blir hengendes halvåpne -- dörer i overskap som er hengslet i overkant så man ikke smeller hue i dem. Oppvask-kummer som er store nok. Mange nok kontakter langs benkene. Det blir strengere og strengere krav-spec her!

Og selve sommern har vært lang og varm, og det ble handlet inn en hammock som har vært flittig benyttet av först de to av oss, og etterhvert også tredjemann. Selv om han ligger og ikke sitter forelöpig. Men man ser han fölger med -- igår fulgte han flaska si med öynene, han kjenner igjen den, og vet hva den innebærer, mens tilfeldige hender og leketöy er ennå ikke så interessant, for de har han ikke noe bestemt forhold til. Den flaska derimot, den er nok hans mest populære gjenstand nå om dagene.

Comments

Popular posts from this blog

Det gikk litt varmt for seg

Gratulerer med dagen

Vårtegn