Uhell på en utfartsdag

Det veltet en tömmerbil på E18 ved Sande i formiddag, og den laget kö helt til Oslo. Idag blir det en voldsom kö, men den eneste som trenger legehjelp er föreren av tömmerbilen, og han var ikke fysisk skadd, men sendt til sjekk for sikkerhets skyld.

Sånn er det med en vei som har höy egensikkerhet -- rekordstor utfart og en eneste ulykke men ingen alvorlig skadet eller det som værre er. Når man tenker på hvordan det var för motorveiens tid da det var stygge ulykker langs E18 hver eneste helg hele sommeren, ser man hvordan det er blitt bedre.

Det ser jo temmelig dramatisk ut på bildet. Og man undres litt om det ikke burde vært noe mer enn en grunn renne med gress mellom kjöreretningene -- skjönt med 50 tonn på avveie hadde hverken autovern eller trådgjerde hatt stort å stille opp med, og en Jersey-barriere, betongmur, hadde trolig skadet förerhuset og sjåfören mye hardere. Så en grunn til at det gikk såpass bra var at det ikke var noe særlig til barriere mellom kjörebanene der. Samt flaks at det ikke var noen som ble truffet av vogntoget da det sperret sydgående veibane.

Man kan også legge merke til at det er blitt gule kantlinjer mot midten av motorveien -- det er noe Statens Veivesen fant på her for en tid siden, og igrunn ganske logisk når man tenker etter. Om det er motorvei eller annen slags vei, skal man nå heretter alltid ha gul stripe til venstre i kjörebanen. Om det hindrer noen i å kjöre feil er det vel verdt det -- men folk som er så svimete at de ikke finner riktig vei inn på en motorvei er trolig svimete nok til ikke å legge merke til eller bry seg om fargene på kantlinjene.

Og så kan man se hvor man kjörer inn og ut av Sverige på grensen, for svenskene bruker hvite striper overalt.

Comments

Popular posts from this blog

Det gikk litt varmt for seg

Gratulerer med dagen

Vårtegn