Gammelt utstyr til svære penger....

Man ser i nyhetene at en av de siste operative Apple 1 maskiner har blitt solgt på auksjon for 2.2 millioner

Da er det man kommer i tanker om hvaslags greier man har liggendes... gamle PC-kloner med 8088-prosessorer, eller den gamle HP9000/370-maskina for eksempel, den virket jo bra sist man prøvde å fyre den opp for et halvår siden den. Riktignok var den ikke helt enig med seg selv om det var 2011 eller 1911, men sånn blir det gjerne med programvare fra 1980-tallet, når ingen forventet at programvaren skulle bli brukt u-oppdatert i så lang tid. Klart, man kan nok finne en versjon av NetBSD som går der til erstatnings, men det blir litt som å sette inn nytt dashboard i en gammel bil: det endrer ikke ytelse eller kjøreegenskaper.

Ellers er det jo som med biler, at først er de nye, så er de bare gamle og med liten verdi, dersom de ikke overlever så lenge at de blir verdifulle veteranbiler. Selv biler som i sin tid var ringeaktet for å være «sure» blir klenodier bare de blir gamle nok.

Men E-bilen ble ikke det. Jeg var i et uhell med den her for noen uker siden, og det skulle koste 90000 å fikse sa takstmann -- men salgsverdien var bare ca 40000. Jeg syntes det virket rart, men det viser seg fra diverse søk at, jo, det var faktisk ikke bedre verdi for en 12 år gammel bil. Så nå er det tid for å finne seg en nyere bil.

Imens er gamlebilen i bruk. Den funker jo bra nå sommerstid, selv om den spares fra de værste regnværsdagene.

Comments

Popular posts from this blog

Det gikk litt varmt for seg

Gratulerer med dagen

Vårtegn