Ny måling og diverse annet

Omsider landet godt og vel. Ikke før var man kommet inn var det ut igjen på en liten tur til Danmark -- det ble arrangert med ferge til Frederikshavn, men det var smått med brukbare ferjemuligheter tilbake igjen så det ble motorveien hele veien tilbake.

Danskene har fine motorveier, for det meste fire felt, noen steder seks felt, og nærmest amerikanske forhold rundt København, med 8-10 felt varierende mellom kryssene. Det var Esbjerg, på vestkysten av Jylland, som var stedet der kunden skulle besøkes.

Det ble først litt forvirring rundt fenomenet parkerings-skive, for det er ikke parkometere eller billett-automater i Esbjerg det vi kunne se, men istedet har man en klokkeskive på frontruta som man viser når man parkerte, og så gjelder det å ikke bli stående mer enn den tiden som er tillatt, fra 15 minutter og oppover. Men etter å ha spurt i en butikk, som henviste til en annen butikk, som henviste til en «tankstation» fikk man anskaffet seg en parkerings-skive til den kurante pris av kr 15 og kunne sette fra seg bilen på en 2-timers plass uten videre kostnader.

Mens jeg holdt på med parkerings-skive-problematikken var min medreisende nede i sentrum og undersøkte butikkene. Etterpå hadde vi lunch på torget i sentrum av Esbjerg, kyllingsalat. Deretter var det besøk så bilen kunne flyttes på, og tilbake i byen to timer senere, var det et «Jensen's Bøfhus» som fikk to sultne gjester.

På norsk er «bøff» et slang-ord for juks eller lureri, og som verb er det synonymt med å knabbe, rappe, naske, eller stjele. Noen slike negative assosiasjoner funker ikke på dansk, der er det en rimelig og fantastisk mør bit av storfekjøtt det er snakk om. Et utmerket innslag på min meny.

Det er bare noen dager senere, etter at jeg er tilbake, at jeg ser i VG at «Jensen's Bøfhus» er mer av en kjede, og som har tenkt å åpne restaurant i Oslo. Det er bare det at for noen år siden var det en annen restaurant som åpnet i Oslo, som fikk pes for å ha bøffet navnet, nemlig «Jensens Biffhus». Altså uten apostrof, og med norsk stavemåte for matvaren.

Det gjenstår å se hvorvidt den saken her blir biff, men inntil da kan man, som de avanterer, glede seg til den danske varianten dukker opp.

Hjemturen gikk tilbake langs motorveiene forbi København. Et sted underveis stoppet vi og handlet litt matvarer, noen wienerschnitzler, men bøffene var ellers forholdsvis dyre så vi ventet med resten av kjøttvarene til vi omsider kom til Nordby.

Så har det vært måling igjen. Ganske lenge siden sist, forsåvidt som det har vært en måling i februar som jeg ikke har trukket frem. Den er inkludert på kurvebladet, det er bare at den ikke ble blogget om. Uansett, har det vist seg at amerikaturen som var, ga 4 kg fett av 4 kg total vektoppgang. Ikke så bra. Vi diskuterte dette her litegrann, og det virker som det er stress ved selve reisen og ikke minst, all hardjobbingen, som gjør slike utslag. Mer enn eventuelle minimale mengder med karbohydrater som man skulle få i seg. Det har ikke vært allverdens av disse denne gangen -- Amerikanerne har mer og mer forståelse for at folk vil ha grønnsaker istedefor poteter eller pasta, og de nøler ikke med å tilby det folk vil ha -- det er bra for businessen så da blir det gjort.

Som man ser, oppe i såvidt over 100 kg igjen. Nå er det mosjonering på programmet, kanskje jeg burde lage kurveblader over det også, så det motiverer mere. Som i gamle dager da man hadde speedometer på sykkelen og kunne se hvor fort og hvor langt man syklet.

Comments

Popular posts from this blog

Eurodiet - erfaringer etter en snau uke

Fem År

Ut på tur!