Tilbakestilt

Neida, det er ikke noe galt som har skjedd, ikke noen «connection reset by peer» (som noen har bemerket til den: «Hvem faen er Peer og hvorfor tilbakestiller han nettverkskoblingene hele tiden?») -- neida, alt vel her, fra innvortes til utendørs. Det er bare at klokka er stilt tilbake en time og denne ekstra timen man leverte fra seg i våres og «sparte på» igjennom sommern, inntil den ble levert tilbake inatt, denne timen vil man bruke til noe spesiellt.

Det er imidlertid ikke så mye nytt siden sist: jobbing er ikke så nyhetverdig. Den turen som det var prat om er det ikke blitt noe av, det var like greit å bivåne høstens prosess, fra de første kalde fuktige netter, kalde klare morgener, tåkete fuktige morgener, trommingen av regn på taket, tikkingen av regnmåleren (det er 72 mm registrert hittils i oktober) og dager med sol.

Dekkene på E-bilen er lagt om. Selv er E-bilen fremdeles ikke frisk og skal ha diagnostikk på tirsdag. Deesuten må Bluesmobilen EU-godkjennes, igjen; det er litt tullete, siden den ble godkjent i våres også, men det er ett og annet med den som skal fikses når man bare får somlet seg til det. Det er flere enn undertegnede involvert med dette, og alle skal gidde, når det ikke er jebburser og loppemarkeder og korpsgreier. Det er ikke så lett som man skulle tro.

Antennetråden her falt ned i sommer engang, da det blåste som værst -- nå har jeg fått den opp igjen, med å lirke et lodd (overgangsnippel 1-1.5 tom av jern) i enden av en fiskesene (0.35mm) opp over en grein og ned, med et ca 10 meter langt rør, i delere, så man kunne stå trygt på bakken og pirke ivei oppi treet med det. Etter at fiskesnøret var oppe, ble det brukt til å trekke en hyssing opp der, og deretter en stålwire, med en blokk i enden og en annen stålwire for selve antenna, så den kan heves og senkes og strammes, situasjonen med treet er omtrent som for en flaggstang. Bare at man ikke kan ta den ned om man mister lina -- her må man til med «bærplukker» om man ikke bare vil henge opp en ny blokk nårsom det uhellet skulle skje. Men den nåværende wire, med bruddlast på mange hundre kg, og plastinnpakning, skulle holde en stund. Selv den nylonhyssingen som ble brukt tidligere holdt jo i over 10 år.

Comments

Popular posts from this blog

Eurodiet - erfaringer etter en snau uke

Fem År

Ut på tur!