Om mat og u-mat

Det har vært sagt at ketchup er som den gastronomiske dekkmalingen, at når man har ketchup på noe, smaker det bare ketchup deretter. I Frankrike har man, som kjent, ganske høy standard når det gjelder matstellet, og der har man nå gått til det skritt å forby bruk av ketchup til alt annet enn frityrstekte poteter.

Så er det mye skriverier i avisene om dagen om det såkalte «lavkarbo-kosthold» og en del av de som kritiserer det tror det er «høy-protein-kosthold» det er snakk om. Det er det ikke... Det er faktisk ganske mye karbohydrater fortsatt, men da i form av fiber og ikke stivelse eller sukker. Og ellers er det store krav til kvaliteten på det man ellers har i seg: bare høykvalitets oljer og kjøttvarer. Espen Rostrup har en god artikkel om hvordan det egentlig forholder seg med miljøet.

Ellers ser man at det er enslags «sekvensiell dato» idag, 2011-10-09 men kl. 08.07 idag morges var jeg nok ikke stått opp ennå.

Comments

Popular posts from this blog

Dire Straits var 46 år tidligere ute.

Gratulerer med dagen

Det gikk litt varmt for seg