Om mat og u-mat

Det har vært sagt at ketchup er som den gastronomiske dekkmalingen, at når man har ketchup på noe, smaker det bare ketchup deretter. I Frankrike har man, som kjent, ganske høy standard når det gjelder matstellet, og der har man nå gått til det skritt å forby bruk av ketchup til alt annet enn frityrstekte poteter.

Så er det mye skriverier i avisene om dagen om det såkalte «lavkarbo-kosthold» og en del av de som kritiserer det tror det er «høy-protein-kosthold» det er snakk om. Det er det ikke... Det er faktisk ganske mye karbohydrater fortsatt, men da i form av fiber og ikke stivelse eller sukker. Og ellers er det store krav til kvaliteten på det man ellers har i seg: bare høykvalitets oljer og kjøttvarer. Espen Rostrup har en god artikkel om hvordan det egentlig forholder seg med miljøet.

Ellers ser man at det er enslags «sekvensiell dato» idag, 2011-10-09 men kl. 08.07 idag morges var jeg nok ikke stått opp ennå.

Comments

Popular posts from this blog

Det gikk litt varmt for seg

Gratulerer med dagen

Vårtegn