10 år etterpå

Idag var det 10 år siden. Man har ikke helt glemt det, og man har jo fått satt seg litt inn i tingene siden dengang. Jeg husker det ennå, satt ute på et kontor på Hövik, rett ved E18, og drev med noe programmering av det som dengang var en forlöper til dagens versjon av WinPCS. Best som jeg satt og redigerte min C kode, kom en av de andre der og spurte om jeg hadde internett. "Ja skulle mene det" svarte jeg, trodde først han lurte på om det var en server eller router nede eller no sånt; det skjer jo iblandt at de stopper opp. Men nettet virket det, jeg hadde brukt det til å lese e-post og noen aviser vel en halvtime tidligere, för jeg dykket ned i programvaren. Han sa "Nei, det er ikke noe galt med nettet. Se på nyhetene!"

Ja så gjorde jeg det, og det gikk nokså tregt, så jeg var ikke sikker på om forbindelsen hadde stoppet opp likevel, men så fikk jeg opp forsiden til VG-nett på skjermen, og der meldtes det om at det hadde styrtet et fly inn i WTC.

Hæ?

Joda, det stod da vitterlig dét. Og Aftenposten og Dagbladet kunne fortelle det samme. Noen fant frem en radio og satte på den, der var det kontinuerlig nyhetsoppdatering, der fortaltes det at flyet hadde vært kapret.

Det var ikke til å tro -- det hørtes ut som ett eller annet som Stephen King eller Tom Clancy kunne ha skrevet -- kapre ett fly og fly det inn i en skyskraper.

Men det ga seg ikke med det som man vet: litt senere kom meldingene om det neste flyet som traff det andre tårnet på WTC og at det var minst to kaprede fly til ... Da måtte jeg klype meg i armen men våknet ikke av dét...

Det ble ikke mer programmering den dagen -- umulig å konsentrere seg; jeg ble sittende og surfe utover dagen, leste nyheter i diverse aviser, deriblant San Jose Mercury News; siden et av flyene skulle ha fortsatt til San Francisco hadde de også temmelig bred dekning av saken der vestpå. Men egentlig, var det noen nyhetskilder som ikke hadde dekning av denne saken den dagen?

Og om kvelden var det på med CNN som viste disse flyene som traff WTC og Pentagon om igjen og om igjen fra diverse vinkler -- det ble ganske slitsomt, nesten pornografisk tilslutt -- jeg fikk nok av det etter en stund.

Værst var det med de ödelagte brannbilene nede i byen...

De neste dagene var heller ikke helt normale, etter at tragediens störrelse kom klart frem. Hendelser som dette her er ikke noe man glemmer.

Comments

Popular posts from this blog

Det gikk litt varmt for seg

Gratulerer med dagen

Vårtegn