Kontaktvansker


Det er ett og annet som må fikses her omkring også, og denne luringen her befant seg ute på garasjeveggen, riktignok under lokk, men etterhvert var isolasjonsgraden redusert til IP00... fri tilgang for gjenstander og fuktighet.

Selv om det bare er 120 V er det ikke akkurat noen spøk å få en karamell av den størrelsen heller, så reparasjonen ble gjort.

En annen dag hadde vannpumpa stoppet. Det er en brønn her, med pumpe og trykktank, og her hadde det brent av en ledning inne i bryteren. Så var det bare å demontere, konstaterte at de gamle slitne rustne greiene måtte fornyes, men så var det det at man hadde 240 V her, tre ledere, en svart, en grå og en blank (!) med 120 V mellom den blanke og hver av de to andre. Bisarre greier...

Det ble lagt opp nye ledninger i riktige farger ihht standarden (grønn for jord, hvit for nøytral, og andre farger for de andre strømførende lederne) så om noen kommer etterpå blir de ikke altfor forundret får man håpe. Kablene som går ned til pumpemotoren nedi brønnen er ganske tykke -- den er visstnok nærmere 100 meter nedi der. Jeg har ikke planer om å trekke opp pumpa for å måle!

Comments

Popular posts from this blog

Eurodiet - erfaringer etter en snau uke

Fem År

Ut på tur!