I grevens tid

Etter en hard vintersesong i fjor viste opptelling at bare to av vinterhjulene til E-bilen var brukbare. De to andre hadde skadede felger og det ene dessuten en stor flenge i siden. Nye felger og dekk har vært på bestilling, og igår ettermiddag fant leveranse og montering sted. Igår kveld begynte det å snø såvidt, og nå er det et lite lag ute på veien og plenen, så vinteren er her for alvor. E-bilen ble bra den, med nye vinterdekk, og jeg etterlot felgene og de gamle sommerdekkene for fornyelse, for disse trenger også å byttes, men her er felgene OK så det trengs bare nye dekk. Letteste dekkskifteoperasjon jeg har hatt noen gang, istedetfor den sedvanlige øvelsen i kulde og mørke ute på gårdsplassen med jekk og momentnøkkel var det bare å stå inne i varmen verkstedet, se at de heiste opp bilen, skrudde av alle hjulene, skrudde på de nye, satte ned bilen, værsågod, noen tusen kroner takk, ha det bra og på gjensyn.

Det er forlydender om svensketurer; begynner å skorte på kylling-filéer og biffer her, og med nye vinterdekk kan man våge seg ut på lengre planlagt tur, uten å skulle ta værforbehold. Ville vært for kjipt om man hadde bestilt ferge og måtte avlyse fordi været ble for dårlig på land...

Gamlebilen er blitt EU-godkjent, den hentet jeg mandag, akkurat tidsnok til at den kunne klare turen fra Vollebekk ned hit på sommerdekk. Fikk kjenne på Oslos ettermiddagsrush, det er no forferdelige greier -- ikke rart jeg foretrekker bussen eller T-banen om jeg skal inn der til en eller annen kunde! Gamlebilen har også fått justert opp forstillingen, så den var ellers en fornøyelse å kjøre. Men det er ikke sesong for den. Kanskje, hvis det blir mildvær en dag i vinter at man kan ta den frem, men ikke sånn som det er nå, med 1.2 kuldegrader og fuktig og vinden fra nord-øst som gjør at kulda går gjennom marg og bein.

Og noe rører seg i forbindelse med Bluesmobilen. Den trenger å få gjort en del ting for å kunne registreres, så det har vært en hel del e-posting frem og tilbake. Men det er kaldt og trangt i garasjen her så den skal fraktes til et annet sted med bedre plass og bedre forhold for mekking i vinterkulda. Det blir nok en orden på; her er mye engasjement blandt «brødrene»!

Comments

Popular posts from this blog

Eurodiet - erfaringer etter en snau uke

Fem År

Ut på tur!