Planteliv

Syrinbuskene rundt her er omsider i blomst. Det er sent, de har som oftest i de senere årene vært i full flor allerede på 17 mai, så det er ca tre uker etter skjema.

Hvilket kan forklare hvorfor agurk- og løkplantene som jeg satte ut her ikke har blitt særlig livlige heller. Agurkene spirer så det er en fryd inne bakom vinduet, men da første opplag hadde vokst seg ut av pottene, og jeg plantet dem ute, ble det tydeligvis mye tøffere forhold og de sluttet å vokse.

Fikk tips om gjødning fra REMA, og har kjøpt etpar flasker med det og hatt i vannet og utover plantene; det ser ut som det gjør gode ting. Sukkerertene er begynt å strekke seg oppover veggen, mens agurkplantene har nye blader. Gressløken og løken derimot ser ikke så veldig sprek ut.

Jeg pønsker på noeslags automatikk; siden det må gjødsles er det ikke nok med magnetventil på vannsprederen, men det må lages ett eller annet blandeverk, sånn at om jeg reiser bort noen dager, så kan de få vann og gjødsel. Været er ikke til å stole på -- det er regnbyger akkurat nå og det har regnet inatt, og skylt alt pollenet av bilen -- men det ser ut som det er i tørreste laget. Og sukkerertene står forsåvidt under tak også.

Enn så lenge går det bra med vannkanne. 15 ml i 5 liter skal det være av plantefôret.

Comments

Popular posts from this blog

Eurodiet - erfaringer etter en snau uke

Fem År

Ut på tur!