Et kuriosum

For noen uker siden var det "drop-in" hos NERO, og jeg hadde kaffekokingen. Dvs. egentlig er det traktingen, en to-kanalers Moccamaster som står på kjøkkenet der oppe brukes til dette. Da var det en av dem som holder på med treskjæring i rommet ved siden av, som kom innom med et apparat som han hadde funnet på loftet under en opprydning, han visste ikke hva det var, men det så ut som noe som vi radio-folkene kanskje kunne bruke eller ha glede av eller noe sånt.



Som man ser av bildet, er det en utførelse med messing, aluminium og jern-detaljer oppå en treplate, med utfreste spor på undersiden. Det ser ut som det er to reléer inne i glassburet. Ankerne er av aluminium, det meste av det øvrige er av messing, inkludert tannhjulene på undersiden som henger sammen med fin-innstillingen av gapet mellom ankeret og enden av kjernen.

De 7 klemmene er merket L1, B1, J, G, J, B2, L2, i rekkefølge sett fra høyre til venstre på bildet.

Et navneskilt på siden av apparatet viser at det er laget av Wingers elektr. Værksted , Telefon 801, Møllergaten 40 CHRISTIANIA. Fra stavemåten av hovedstadens navn kan man anta at dette ihvertfall er fra før 1925.

Nå står klenodiet oppe på kvisten, i radiorommet, riktignok bare til pynt.

Comments

Popular posts from this blog

Det gikk litt varmt for seg

Gratulerer med dagen

Vårtegn