Bil-greier

Bluesmobilen er blitt fraktet avgårde for å bli lakkert, så istedetfor den matte slitne vinrøde fargen fra 1980, er den nå blitt svart og hvit: taket og de fremre dørene er hvite, skjermer, panser, bagasjelokk og bakdørene er svarte. Den er ferdig avmaskert, og jeg var såvidt med på litt av jobbingen med å sette sammen den ene av dørene og pusse og sette på plass tersklene av aluminium som sitter i hver av de fire døråpningene. Nå er de fleste av "Blues-brødrene" opptatt med loppemarkeder denne uka, så her skjer det ikke så mye akkurat nå.

Men vinteren er definitivt avløst av vår. Blåveisen bak huset er i full gang, hestehov er også blitt observert på sydsiden av verandaen. Og det betyr vær for gamlebilen, så den har vært igang og fått litt mosjon, noen hundre kilometer er det blitt, og man kan kjenne etter om den virker som den skal. Det gjør den stort sett, men det er som sedvanlig litt og hvert som trenger å gjøres noe med: Denne gangen er det nye oljer i gearkasse, motor, og helst også bakaksel; bensintanken trenger å tømmes og renses; og de værste hullene i eksosanlegget må tettes igjen. Siden alt dette foregår på undersiden av bilen, har jeg jekket den opp og satt den på søyler, for å komme til under.

Nå er det ikke skjedd mer, for først ble det en betennelse i kneet, samt nordavind og surt og utrivelig og ikke vær til å mekke bil, men desto bedre vær for å se på fotballkamper nedi "Hangaren"; dessuten litt pussing, lakkering og montering av Bluesmobilen og kaffekoking hos NERO. Knapt tid til en skarve sushimiddag engang, og ikke noe funksjonsregning, bare såvidt innom et loppemarked og si "hei", men en nylig ankommet, usedvanlig feit og stygg, strømregning, samt det vonde kneet satte en sterk begrensning på handlelysten. Og jeg trenger strengt tatt ikke flere gamle radioer heller...

Men innimellom alt dette her ble det gjort etpar telefoner til noen interessante folk. Det var i siget etter at legen var oppringt om det vonde kneet, at to telefoner til, til forskjellige leverandører av bildeler, ble utført. Den første resulterte i et raskt innkjøp av nytt eksosanlegg til gamlebilen, som, nå heldigvis fremdeles står oppe på sine støttebukker. Den andre fikk ikke ennå noe konkret resultat utover en tur i godværet sist mandag, så der blir det mer aktivitet fremover.

Denne siste saken gjaldt ny bakluke til E-bilen. Etter at jeg bakket inn i en kirsebærplukker utenfor Binders i februar engang har ikke bakluka latt seg åpne utenfra. Det er en svær bulk bak der, og den blir ikke grei å rette opp, det blir ihvertfall mye dyrere enn å skifte hele greia og flytte over alle lamper, motorer, rute osv. selv. Så man fikk tips fra nettet om en passende luke, i rett farge, men ved oppmøte viste det seg at det var en eldre modell av luke, som derfor ikke passet.

Men ettersom disse E-bilene begynner å dra på årene, er det stadig håp om å finne andre brukte deler som er av rette utformning, og som kan benyttes. Det var visst mulig å få tak i noe fra en annen bil som hadde blitt ødelagt i fronten av brann...

Comments

Popular posts from this blog

Det gikk litt varmt for seg

Gratulerer med dagen

Vårtegn