Prosjekt "BDR 529 eftf."

Idéen har nok ligget og modnet en stund. Gjenstander som en 1959 Wurlitzer, respatex- og stålrørsmøbler, og steder som Teddy's Soft Bar i Oslo, og i noen grad miljøene i foreningen Big Bopper og tildels Stabekk Kino; samt den generelle sansen for storslagne ting fra før ca 1980, inkludert, men slett ikke begrenset til Mercedes-biler fra 1960-årene -- så var det vel noe som måtte finne sted før eller siden.

Det begynte med en Dodge Aspen observert på Tøyen.

Denne vurdertes solgt. Riktignok var den ikke i daglig drift men hadde vært igang nå og da med dagskjennemerker og lånt batteri. Selv om lakken var stygg, så var det lite rust; litegrann kjeks i hjulbuen høyre side bak og det var det hele. Og hva nå, hvis man malte denne her bilen svart og hvit, og videre, hva om man selv stilte i svart dress, med svart smalt slips, hvit skjorte, svart hatt og mørke briller, hadde dette vært noe å stillt opp med i Blomstertoget til våren?

Som Blues Brothers.

Omenn uten all råkjøringen fra filmene... Sånn er utgangspunktet. En naturlig variasjon av Stabæks blaa tema når man tenker litt etter, men også noe mer og videre.

Det har etterhvert vist seg at det finnes mange rundt om som synes dette er en utmerket idé, og de vil bidra øknomisk til Prosjekt Bluesmobil.

Purister vil bemerke at det ikke var noen Dodge Aspen men den litt tidligere modellen, Dodge Monaco, som var Bluesmobilen i filmen. Til det er det bare å si at joa, men den bilen datt fra hverandre i filmen, så dermed måtte den erstattes, og så ble det en litt nyere modell. Som forøvrig også var populær som politibil og taxi på 1980-tallet. Således skulle den siden av saken være biff.

Comments

Popular posts from this blog

Det gikk litt varmt for seg

Gratulerer med dagen

Vårtegn