Vårtegn

Man skulle ikke tro det når man ser på vær-kurvene, med knallkaldt om natta og beskjedne temperaturer i solskinnet om dagen.   Men jeg nøs en rekke ganger her forrige dagen, og nå ser man hasselbuskene ute her har utviklet lange rakler.  Ekornene ferdes også i hasselbusken, og med sine oppdrag langs kablene høyt til værs mellom den og trærne i Filmen på andre siden av veien.

En skjære med en diger kvist i nebbet landet tungt ute på tv-kabelen, den svaiet og svingte seg før den gjenfant balansen og lettet, med kvist og det hele. Den har nok et prosjekt igang oppe i et tre eller kanskje en av fagverksmastene i nærheten. 

Imens etterlater rådyrene spor i bakhagen, det var tre av dem forbi der, så jeg, for noen uker siden, men de sporene som er der nå er ferskere, så de kan ha vært forbi en eller annen gang de seneste dagene, når ingen har vært hjemme her.   Vi har sett dem på veien under tidlige lufteturer. 

Stort sett alle har hundene i bånd nå når vi møtes -- det er rådyrene, og noen av dem har løpetid og etterlater sine interessante dufter i snøkantene....så Pelsdotten driver grundig langlesing av det.    Han har vært usedvanlig interessert i noen bestemte snøfonner i det siste.  Nå er det litt begrensning, for det er noen vemmelige strekninger på 50 m eller så flere steder med hard is, og ujamt og glatt og ekkelt, innimellom helt eller delvis bar vei, der man ikke sklir.  Disse strekningene er i mer skygge -- ett sted er det klar sammenheng mellom en tujahekk og den glatte veistrekningen: isen begynner og slutter rett ved endene av tujahekken.  

Den runde dagen forleden, da Astronomical Julian Day ble 2460000, passerte ubemerket.   Det var en slik dag 1995-10-09 også (AJD 2450000) som heller ikke gjorde seg bemerket på noe vis.

Comments

Popular posts from this blog

Det gikk litt varmt for seg

Gratulerer med dagen