Fredag den 13 var en bra dag

17 mai ruver i horisonten. I den anledning har jeg kjørt tre lass med kvist og skrot opp til Isi, og den stygge kvisthaugen er vekk, mens den stygge haugen med skrot som måtte vike for Bluesmobilen er krympet. Denne skal også helt bort innen dagen.

På veien ved Skui så jeg at de holdt på med noenslags arbeider på en av fotoboksene, i ettermiddag ser jeg i Budstikka at den er blitt fjernet, så det var altså dét de holdt på med. En fotoboks mindre, det er jo en hyggelig nyhet på en fredag den 13.

Selve Bluesmobilen har man nå fått skiftet bremser på og betalt årsavgift og ansvarsforsikring, dessuten passerte den eu-kontrollen i ettermiddag, så nå er det like før man har skiltene på også.

Jeg ser i Aftenposten og i Bergens Tidende at det er noen vestpå som har malt en Volkswagen i grønt og hvitt og merket den med POLIZEI -- UP grunner nå over om dette er helt lovlig, men den ligner jo ikke noen norsk politibil. Noen russ hadde malt en varebil som ambulanse, og merket den med «Ubalanse», det var oke ifølge Sykehuset i Østfold.

Så Bluesmobilen burde være trygg sålangt malejobben angår ihvertfall.

Noen europeisk politibil ligner den jo ikke. Det finnes flere utrangerte biler fra Highway Patrol, og minst én annen Bluesmobil ute på norske veier, så den er ikke helt aleine.

Ellers er det stadig kulturell interesse for gamlebilen, mens jeg sto og stablet kvister på hengern, var det en fra NRK som kom innom, og lurte på om de kunne bruke bilen i filminnspilling for Halvbroren. Det kan sikkert gå det, den gjorde det bra i Sofies Verden en gang i tiden, så det er vel muligheter her også. Men det var visst mer av en statistrolle denne gangen, som en del av bymiljøet sammen med Amazoner og Folkevogner og andre biler som var vanlige å se gatelangs i 1971.

Det eneste var at de skulle ha den den 16 mai, så det blir stress med å få den vasket og polert til Blomstertoget den 17.

Men det klarer man nok.

Comments

Popular posts from this blog

Det gikk litt varmt for seg

Gratulerer med dagen

Vårtegn