På den andre siden av julen

Nytt år, man ønsker at det skal bli Godt også, det får man håpe det blir. Egentlig har man vel ikke noe særlig valg, for 2010 og tidligere er nå uigjenkallelig historie, mens 2012 og etterfølgende ligger ute i fremtiden og ruver, og vil ikke la oss slippe oss løs på dem før tiden er inne. Fra nå av er det nummer 2011 som gjelder.

Det er mange slags kavalkader, oppsummeringer, og lignende i denne tiden, dels hva man husker eller vil huske skjedde i 2010, og dels hva man tror skal skje i 2011. Når det gjelder det siste der, er det som kjent vanskelig å spå, især om fremtiden, så jeg skal nøye med å konstatere at 2011 er et primtall, og ett av de få primtallene som slutter på 1 i området rundt 2000 -- det forrige var 1951 og det neste blir 2081. Generellt er det like mange primtall som slutter på 1,3,7, eller 9, men innen kortere intervaller kan det være en ganske skjev fordeling. Det er ikke noen som ender på 9 mellom 1789 og 1879 for eksempel, og lignende huller kan man finne for de som slutter på 3 eller 7.

Og så er det dette med nyttårsforsetter, som det gjerne er prat om rundt bordet, mens man avventer midnattstimen og rakettene. De som hadde noen har vel ikke tatt det de satte seg fore så veldig alvorlig. Jeg hadde for eksempel ikke satt meg fore å begynne med Eurodietten i 2009, ettersom jeg ikke engang visste at det fantes noe sånt før langt ute i november. Noe generellt prat om å kvitte seg med overflødige kilo, ja, men ikke noe mer enn det. Mer festtale enn handlingsplan. Tilsvarende var det heller aldri noen planer om innkjøp av Picotux-er i 2006 eller Bluesmobilen i 2009; sånt som dette er ting man gjør etterhvert som man oppdager dem og ikke noe man spår skal skje måneder i forveien.

Men ett og annet er jo ting man kunne tenke seg å få gjennomført i løpet av 2011. Opprydding i rotekjellern f.eks., hive ut overårig hermetikk og bruke plassen til noe nyttigere. Sette opp en tometersantenne bakom huset. Ha 50års lag.

2010 avsluttet med en kald desember, men helt på tampen av året kom det endelig noen varmegrader, i akkurat rette tid til at man skulle ut og fyre opp raketter. Hva har man så ellers å se tilbake på fra 2010?
En stor ting har vært hele vektkontroll-opplegget, Eurodietten, med målinger og lister over grønnsaker og andre matvarer, der man etterhvert kvittet seg med 40% av den opprinnelige vekt. Nå blir det forandring til at man skal holde seg der, som jeg har nevnt tidligere. Det har ellers vært etpar opptredener av Bluesmobilen, den siste var nå den 11 desember i forbindelse med Et Årsverk, der kan man se den i bildeserien. Så var det bursdagsfesten på Lista, tur til USA, ferjeturer til Sverige og Danmark, mekking av avløpsrør på hytta, alskens fiksing og reparasjoner av ting. Et brukbart år var det.

Comments

Popular posts from this blog

Det gikk litt varmt for seg

Gratulerer med dagen

Vårtegn