Forskjelige greier



Det er ferietid. Og agurk-tid, men det er det forsåvidt hele tiden ettersom man knasker agurker stadig vekk.

Svenskene skriver det med a-en tilslutt:


Så er det man ser en skremmende nyhet, steinras på E39 i Søgne, mellom Kristiansand og Mandal. Som kjent var jeg nylig på vei frem og tilbake til Lista, og den gikk via den strekningen her. Men godt var det at man ikke fikk noen stein nedi soltaket ... uhyggelig sak det her.

Men over til triveligere nyheter, Aftenposten beretter om funn av ulovlige slanger. Og det var ikke vannslange av for dårlig kvalitet til isbitmaskina det var snakk om, men bl.a. ekte pytonslanger... Sånne slanger har man ikke her. Vi så en hoggormunge på turen ved Framvaren her for etpar helger siden, men den rømte inn i gresset ved siden av veien; den var ekkel nok.

Nei, her omkring er vel de eneste slanger som ikke er helt oke etter lovens regler de råtne gamle bremseslangene i Bluesmobilen, som ble underkjent i EU-kontrollen; alle andre slanger som finnes her er lovlige. Siste tilskudd er en slange som passet til den gamle høyttrykksspyleren som er her; den hadde en plastslange som var fliset opp og lekk, så selve spylingen ble aldri særlig høyt trykk på. Like greit å bruke hageslangen direkte, her er det ca 5 bar som det er.

Oppvaskmaskina på hytta hadde tatt kvelden; det var spekulasjoner om hvorvidt den hadde vært utsatt for for stort vanntrykk, så jeg tok med meg manometer dit for å se etter. Det var bare ca 4 bar inne der, og 7 bar før reduksjonsventilen, en noe antikk sak som sitter under hytta. Senere ble det klart at den elektroniske kontrolleren var kaputt, og maskina måtte skiftes ut.

Det har vært gravd og lagt opp nytt vann og kloakk-anlegg til alle hyttene, vannet er koblet om, men avløpet går enn så lenge ned i en åpen kum på nedsiden. Det blir å fikse noen nye avløpsrør også etterhvert, med lufting, så man ikke risikerer stank og ufine og farlige gasser når hytta har stått en stund mellom besøkene. Man er f.eks. sjelden der i vinterhalvåret og vil helst ikke krepere når man ankommer om våren og kåken er full av giftige og illeluktende gasser -- ikke er det bra for selve bygningen heller, så lufting skal det bli.

Den høyttrykksslangen fant jeg på Havaristen, et sted der alskens overskudd og skadede varer, som fremdeles ikke er så ødelagt at ikke er salgbare, blir solgt til lavere priser. Det var mye nedsotede ting fra Nille der denne gangen, trolig fra butikken som brant i Sandvika ... men som regel er det litt bedre standard enn det. Knefta bokser med mais f.eks., bokser man kan se har fått seg en real smell rent mekanisk, uten at det har vært til meins for innholdet som sådan. Eneste ulempen med dem er at de kan være leie å få opp med vanlig boksåpner, om man skulle behøve å ta i bruk stikksag eller Dremel kan det begynne å se stygt ut for kulinarien...

Som å skrelle banan med motorsag.

Nå er ikke bananer på mine lister over grønnsaker, men jeg har spist noen kurver med jordbær 150 gram per dag, 10-15 bær avhengig av størrelsen, og en kurv holder i 3 dager. Setter man den i kjøleskapet holder de såpass lenge.

Comments

Popular posts from this blog

Det gikk litt varmt for seg

Gratulerer med dagen

Vårtegn