Våren er underveis

Våren er kommet igang: Hasselbuskene har laget seg lange rakler.  En skjære har holdt på med å samle seg kvister og smågreiner. Den lander tungt på en tynn og myk grein og pendler opp og ned sammen med den.  Så ser det ut som den mister balansen, og letter og flyr avgårde, formodentlig til redet som er under oppføring.  Senere kommer den tilbake etter mer kvistverk. 

Ekornene holder også på med sine ekorn-aktiviteter. De linedanser langs telekablene, bruker dem som hovedveier fra ett tre til et annet. For nede på veien og langs grøftene går det mange skumle hunder som snuser og signerer. Ikke bare den relativt lille Pelsdotten når han er her, men også et stort utvalg av andre hunder i alle størrelser og fasonger som bor i nabolaget, og som stadig vekk er ute på luftetur. De er hyggelige nok for folk og andre hunder, men ekornene holder seg oppe i høyden dit hundene ikke kommer. 

Det er fortsatt litt snø igjen her, etter det som kom i forrige uke, men det er varmegrader og sol ihvertfall deler av tiden. Dagene er blitt lengre, og om etpar uker stiller man klokka frem igjen. Det er heldigvis ikke så mange ting som trenger å skje til bestemte tider nå under nedstengningen. Selv rushtrafikken i Oslo om ettermiddagen er beskjeden. Og butikken er åpen fra 7 til 23; man rekker sagtens å handle der en eller annen gang i åpningstiden uansett tidssone.  Eller man får vente til dagen etter, ikke no som haster med akkurat det.

 

Comments

Popular posts from this blog

Det gikk litt varmt for seg

Gratulerer med dagen

Vårtegn