6/10 århundre....

It was 60 years ago today... 

Nei, ikke tre ganger Sgt Pepper

Mye bedre enn det.

Ihvertfall for meg. Hadde jo ikke engang vært her om ikke jeg var blitt født den høstdagen for 60 år siden!

Og det er valg og jeg har stemt. 

Gitaren har fått nye strenger så den er også stemt, mens pianoet fikk en omgang her ifjor rundt den tiden det var presidentvalget i USA. Det burde holde ett år til. Her finnes ellers også en fiolin, fra dengang det var snakk om at den unge mann skulle lære å spille på den. Men han har begynt med piano istedet.  Betydelig mindre portabelt, omenn noe mer behagelig å høre på øving på nybegynnerstadiet. Nå går det i noter og takt-arter og å holde rytmen, med enkel fingersetning -- så får man høre etterhvert. 

Det er litt radio-aktivitet: antenner er satt opp, en SDR-mottager er igang; jeg vant en 8-veis antennevelger på julelotteriet, og 2m-antenna er fikset og virker som den skal. Der var en dårlig kontakt.

Og en kamerat har en Huldra her, som manglet lyd og lys, men som etterhvert har blitt forsett med nye pærer og ny likeretter, og senere blir det nye kondensatorer.  Tandberg hadde knepet inn på specs -- den gamle likerettern var god for 50 V og det var 48 V til den ut fra trafon. Det gikk ikke bra i lengden. Der er noen 'lytter (elektrolytt-kondensatorer) som er oppgitt å være for 25 V, på strømkurser som holder 23 V nominellt. Dette er også litt marginalt og kan forklare ulydene som er.  De nye komponentene vil tåle større overspenninger enn dette, når de omsider kommer på plass.

Men først skal her være fest og da må radioverkstedsvirksomheten ut av spisestua.

 

Comments

Popular posts from this blog

Det gikk litt varmt for seg

Gratulerer med dagen

Vårtegn