Hundedager

Her er vi igang med sensommern. Etter en våt og kald juli har det blitt ganske bra nå i august. De såkalte hundedagene, fra 23 juli til 23 august, er i full gang. Mange overtroer og spådommer osv. for denne perioden, ikke alle i samsvar med hverandre. For eksempel, sier noen at været skal holde seg likedan fra begynnelsen til slutt, mens andre sier at det skal skifte fra vått og kaldt til tørt og varmt eller motsatt. I år var det de sistnevntes spådom som holdt stikk.

Imens har Presidenten av de Fineste Pelsdotters Korttidsminneforening vært her på «ferie» det meste av denne tiden. 

Således får man seg passelig mosjon, for han skal ut og luftes uansett vær. Da skal han snuse på alt vi passerer, være seg el- og tele-skap, gjerder, gresstuster, postkasser; gjerde-, port-, skilt-, el- og tele-stolper; steiner, støttemurer, parkerte biler og tilhengere... det er en endeløs mengde av muligheter, der noe også skal signeres «sett og godkjent». Med løftet baklabb, noen ganger den høyre, andre ganger den venstre, og rett som det er, begge. Da svinger han hele bakenden til værs og blir stående på henda så å si.

Turene går rundt opp og ned langs lokalveiene her, og det er da man selv også kan kjenne på lufta hvordan sommeren skrider frem. Sensommeren lukter litt annerledes enn midtsommer og forsommer. Tyngre dufter på et vis. Man aner allerede midtsommers at høsten ligger og ruver og venter etsted i det fjerne, og nå på ettersommern har den kommet nærmere.  Den kan gjerne holde seg der bakom horisonten litt til, for her er det akkurat passe varmt nå.

Comments

Popular posts from this blog

Det gikk litt varmt for seg

Gratulerer med dagen

Vårtegn