Godt Nytt År

Nytt år, nytt tiår tilogmed. Ettermiddagshimmelen er like rød og fin ute nå som den var igår eller ifjor (samme sak) på denne tiden av dagen. Og i natt var det klarvær så man kunne se alt som ble sendt opp av fyrverkeri i nabolaget. Det var ikke småtteri som smalt og gnistret i alle tenkelige farger.

Omsider har jeg somlet meg til å bake ut smørkransedeigen som jeg laget for etpar uker siden, og det er klart, den blir ikke noe snill av å bli ståendes så lenge.

Den skal vanligvis være litt myk, nesten kremet, men den gikk bare i oppløsning i et veritabelt smule-o-rama oppi mikser-bollen. Bare mokkel, ikke noen ordentlig deig. Så hadde jeg oppi ett egg, og da ble deigen i det minste litt mer brukbar. Men den forble stadig noe treg, og selv om «trilobittene» ikke ble så allerværst, så ble hjerteformene temmelig flisete i kantene. Og med en vond arm var det ikke bare-bare å holde pressa heller; ble mest å lene seg over den rett ovenfra.

Etter to cylindre av hvert slag fikk jeg nok av pressinga, og gikk over til å trille pølser av deig, ca 2.5 cm i diameter, som jeg skar i skiver. Det ble fysisk noe lettere.

Nå er det siste av fem brett ferdige, med tre slag (fire om man regner de litt hardt stekte kakene fra første brett som en egen variant). Og kakene ble nok ikke helt som vanlig, det er som om den lange ventetiden tok effekten av bakepulveret og gjorde dem hardere enn vanlig. Det betyr ikke at de ikke er spiselige, langt derifra, men at de nok ikke har den samme konsistens som vanlig. Det blir kanskje ett opplag til, men vanligvis er det 2. eller 3. opplag som lages ved nyttårstid, så det er ikke sikkert det blir mer av dem i denne omgang. Men hele jula er litt forsinket så man får se.

Armen blir gradvis bedre, den blir litt støl om natta men etter bevegelser og oppmykning er den grei igjen. Det er litt over 2 uker siden operasjonen, og i løpet av den neste uka skal stingene taes. Da blir det kanskje slutt med bandasje også. Den har vært noe plundrete greier å få til å sitte ordentlig. Ute i slutten av januar er det etterkontroll, da skal de ta røntgen igjen å se om alt har grodd som det skal.

En oppdatering til en gammel sak: varmtvanns-problemet fikk en bra løsning ved at jeg satte opp en ny varmtvannsbereder. Den gamle var ikke noe tess så den ble lenset og kastet ut. Det var masse grums nederst i den, humus fra Østernvann dengang drikkevannet kom derfra. Det er fortsatt en god del humus der i det vannet, det ser man der oppe om sommern når man bader. Men det ble bra, den er 190 liter så man kan dusje veldig lenge før man har brukt opp varmtvannet.

Comments

Popular posts from this blog

Det gikk litt varmt for seg

Gratulerer med dagen

Vårtegn